Senior UX Designer

Solliciteer nu

Vacature senior UX Designer

Help jij onze b2b-klanten te laten zien wie zij zijn? Als Senior UX Designer bij Drukwerkdeal.nl maak jij het bestellen van complexe drukwerkproducten eenvoudiger dan ooit tevoren!  

32, 36 of 40 uur · Keulenstraat 4, Deventer

In deze rol bedenk jij oplossingen en verbeteringen voor Drukwerkdeal.nl en Printdeal.be. Je interviewt klanten, doet gebruikerstesten in ons eigen UX Lab met eye tracking, kijkt mee op onze Customer Service-afdeling en analyseert data van chats en KiyOh. Vanuit jouw scherpe visie op een ideale gebruikersflow kom je met voorstellen om onze klant de beste online drukwerkervaring te bieden. Je maakt en experimenteert met A/B-testen, spart met onze CRO-specialisten en draait mee in development sprints om uiteindelijk jouw ideeën goed te kunnen implementeren.

Hoe ziet je dag er dan uit?
Elke dag is anders, maar ‘s ochtends haak je graag aan tijdens een refinement-sessie van je favoriete development team dat bestaat uit Paul, Mariano, Patricia en Jacco. Samen sparren jullie over de voortgang, de user stories en tijdens discussies kom je op voor de klant. Later ontvang je enkele resellers (een doelgroep) voor een aantal usertests in ons UX Lab. Top, die kwalitatieve input! Inmiddels is het twaalf uur. Tijd voor een frisse wandeling met collega’s. Met UX-designer Kris raak je snel in een goede discussie over hamburgers en andere UI-patronen.

Na de lunch is het tijd voor je volgende afspraak met product owner Paul om een vernieuwde flow te bespreken. Op basis van data en interviews had je deze op het whiteboard uitgewerkt. Na het gesprek visualiseer en bouw je een veelbelovende A/B-test. Je gaat er helemaal in op, totdat je collega je uitdaagt voor een potje Mario Kart of FIFA. Na de nodige doelpunten zet je de puntjes op de i voor de test en bespreek je de livegang met Kris en CRO-specialist Roderik. Fijn, zo’n productieve dag!

Jij bent…

 • …een ervaren UX Designer. Je hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring;
 • …ervaring met Javascript, wireframing en prototyping en bekend met bijvoorbeeld Sketch;
 • …niet alleen goed in UX research, maar ook in het bedenken van concepten zonder dat je daarvoor data hebt en je ideeën kunt testen;
 • …bewust van de impact en planning van jouw voorstellen;
 • …bovenal gedreven en je gaat tot het uiterste voor de ultieme customer journey.


Het team
Binnen Deventer (en ver daarbuiten) vind je geen enthousiaster en ambitieuzer team dan het team waarin jij terecht komt. Want als Senior UX Designer maak je deel uit van Team Channels op de marketingafdeling van Drukwerkdeal.nl. Het team bestaat uit SEA- en SEO-specialisten, een e-mailmarketeer, een e-commercespecialist, een webanalist, een digital campaign-specialist, een teamleider en een collega UX Designer Kris. Innoveren en verbeteren zijn onze belangrijkste drijfveren en er is alle ruimte voor nieuwe ideeën, fun en een knipoog ;-).

Benieuwd naar jouw nieuwe collega's? Bekijk dan het smoelenboek op onze website.

Wij bieden jou

 • werken bij een echt e-commercebedrijf met meer dan veertig marketingcollega's en eigen development team;
 • een prettige werkplek en kantoor met UX Lab met eyetracking;
 • een toffe gameroom met tafeltennis/-voetbal, FIFA, Mario Kart en dartbord;
 • een heleboel activiteiten die onze eventcrew het hele jaar door organiseert. Denk aan een pubquiz, zomer- en winterfeesten en de kleine dingen in het leven, zoals ijs op een warme werkdag 😉;
 • een eigen fitnessruimte, kleedkamers met douches en wekelijks bootcamples;
 • een lunchbar vol verse salades, broodjes en nog veel meer;
 • een passende beloning, deelname aan NN Bewust Pensioen, 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime) en reiskostenvergoeding;
 • flexibele werktijden. De meeste collega’s starten tussen 7:30-9:00 uur en gaan tussen 16:30-18:00 uur weer naar huis;
 • na de inwerkperiode is een dag thuiswerken in overleg met je teamleider mogelijk;
 • een jaarcontract met uitzicht op een vast contract.


Enthousiast?
Mooi! Klik op de oranje button om te solliciteren. We zien daarbij graag een link naar jouw portfolio tegemoet. Heb je vragen? Bel dan vrijblijvend met onze recruiter Liesbeth: 088-8855490. We zijn benieuwd naar je!

Voor deze functie werken wij samen met Yorn Bachofner van Schaal X

Het bedrijf
Drukwerkervaringen creëren die zo goed zijn dat je ze doorvertelt: gemakkelijk, persoonlijk en precies op maat. Daar werken meer dan 200 customer servicemedewerkers, developers, marketeers en andere collega’s in Deventer al sinds 2005 keihard aan, samen met collega’s in Antwerpen. Maar: je haalt alleen het beste uit jezelf als jij je op je best voelt. Dus wisselen we bij Drukwerkdeal.nl inspanning af met ontspanning. Met games, sportactiviteiten en regelmatig een feestje.

Werken bij dé internetdrukker van Nederland betekent dat je elke dag werkt aan een glimlach op het gezicht van steeds meer klanten. En dat je kunt rekenen op de leukste werkomgeving en collega’s van Nederland!