Software Engineer

Solliciteer nu

Software Engineer

Heb je ervaring met het ontwikkelen van server side applicaties met Node.js of andere frameworks? Heb je kennis van front-end ontwikkeling en React? En ben je in staat om snel nieuwe talen en frameworks eigen te maken? Dan willen wij graag met jou in gesprek over de mogelijkheden om bij Drukwerkdeal aan de slag te gaan als software engineer!

Full-time / Part-time · Drukwerkdeal.nl, Deventer

Drukwerkdeal.nl is een echt e-commercebedrijf en marktleider in online B2B-drukwerk. We bedienen vooral de Nederlandse en Belgische markt en zijn erg ambitieus.

Samen met meer dan 30 collega developers doen jullie er alles aan om de klant een geweldige online beleving te bezorgen. Je bouwt niet alleen continu aan een betere klantervaring, maar je besteedt ook veel aandacht aan ons hele platform, wat het hart van ons bedrijf vormt. Samen met je scrumteam werk je aan continue verbeteringen van het product waar jouw team voor verantwoordelijk is. Denk aan innovaties om de conversie te verbeteren, verbeteringen in processes, integraties met leveranciers, online editors en design oplossingen voor onze klanten, etc. Hierbij schrijf je Cypress testen om kwaliteit te waarborgen en te verbeteren, voorbeelden hiervan zijn meerdere testen tegelijk te laten draaien, dashboards te bouwen of Slack-bots te maken.

Je bouwt processen en systemen voor de lange termijn voor Drukwerkdeal en je werkt mee aan de ontwikkelingen voor in de toekomst. Je werkt hierin nauw samen met product owners en andere stakeholders die horen bij deze processen, samen zorg jullie ervoor dat de ontwikkelingen meer waarde op gaan leveren voor de klanten. Daarnaast werk je ook in sprints aan korte termijn deadlines. Dit zorgt voor afwisseling. Er wordt veel gemeten waardoor je de invloeden van de processen kan inzien. Als je wat aanpast, zie je wat dit doet met bijvoorbeeld het klantgedrag of bestelgedrag.

Door middel van Planning Poker bepaal je elke twee weken wat jij met jouw team gaat ontwikkelen. Je hebt een hoge mate van eigenaarschap en autonomie om alle ins en outs van de applicatie te ontwikkelen. Ook experimenteer je op onze website door middel van A-B testing om te kijken wat goed werkt en hoe te optimaliseren. Vanuit deze data kan je verder werken aan de processen. Onze serverless-functies en services draaien in de cloud bij AWS en er wordt gebruik gemaakt van de nieuwste inzichten en tooling voor bijvoorbeeld CI/CD. 

Onze tech stack ziet er als volgt uit:

 • We ontwikkelen onze front-end met GatsbyJS en React;

 • We ontwikkelen onze backend in de cloud op serverless Lambda’s en Node.JS/Typescript. Elke service is opgedeeld met eigen verantwoordelijkheden (microservices);

 • We deployen onze projecten met onze CI/CD pipelines in Gitlab;

 • We werken in onze cloud met AWS;

 • We gebruiken diverse 3rd party tooling voor logging, alerting en bijvoorbeeld om experimenten makkelijker te maken;

Hoe ziet je dag er dan bijvoorbeeld uit?

Dat hangt af van jezelf, het team en het product waar je aan werkt! In deze dynamische e-commerce omgeving is geen dag hetzelfde. Een voorbeeld: vandaag start je om 9.00 uur. Na een paar dagen thuis gewerkt te hebben, ben je vandaag weer een dag op kantoor. Je begroet je collega’s en onder het genot van een goede bak koffie bereid je je afspraken van de dag voor en neem je een MR (Merge Request) van een teamgenoot door. Samen met je team bekijk je hoe jullie software vannacht heeft gepresteerd. Jullie starten met de daily stand-up via Zoom om elkaar op de hoogte te houden van de laatste status van de verschillende teams en even te kijken hoe het met iedereen gaat. Om 10.00 uur is er een refinement sessie waar ook de Product Owner bij aansluit. Besloten is om enkele microservices te reactoren en met je kennis en ervaring lever je een waardevolle bijdrage aan de discussie.

Onderdelen van de productiesoftware worden gemoderniseerd en met jouw ervaring deel je jouw visie hierin, waardoor we de user stories kunnen schatten en deze voor iedereen duidelijk zijn. Vervolgens ga je aan de slag met een story en heb je voor de lunch nog een brainstormsessie met directe collega’s.

Na een lekkere lunch komt er een nieuwe medewerker van de afdeling Marketing voor een kennismaking en geef je een rondleiding over de afdeling waarin je vertelt waar jullie op dit moment allemaal aan werken. Hierna ga je verder met een RFC (Request for Change). Jouw team heeft een aantal goede ideeën hoe ze de processen nog makkelijker voor de klanten kunnen maken, zodat het aanleveren van bestanden eenvoudiger wordt. Jij schrijft jouw feedback in een voorstel. Een potje Mario Kart 8 helpt om de gedachten even te verzetten en met nieuwe energie en een frisse kijk, vinden jullie een passende oplossing. Mooi! En fijn om te zien hoe je samen altijd weer meer kan bereiken en je van je collega’s kan leren. Je gaat weer verder met je eigen story en aan het eind van de dag werkt je code. Morgen ga je de unit test finetunen en de feature live zetten. Dat was een goede dag! 

Jij...

 • …weet dat het opleveren van een story meer is dan alleen het schrijven van goede code, maar ook zeker afhankelijk is van de samenwerking tussen teamleden en afdelingen;

 • …bent woonachtig in Nederland, Engels is de voertaal binnen het team. Hierdoor moet je Engels kunnen spreken, Nederlands is handig.

 •  …bent continue bezig om beter te worden, om te leren en om nieuwe kennis op te doen;

 •  …werkt graag in een team, wil anderen helpen en stelt hen in staat om ook beter te worden;

 • …deelt gevraagd en ongevraagd je mening over zaken waar je kennis van hebt; 

 • …komt met ideeën en oplossingen;

 • …hebt ervaring met software ontwikkeling en kent de voor Drukwerkdeal relevante talen zoals Node.js, React en Typescript.…wil begrijpen hoe je dit product nog beter kan maken voor onze klanten en partners;

 • …wil het product waar je aan werkt van binnen en buiten kennen;

 •  …deelt graag je kennis met andere software engineers.

 • ... bent woonachtig  in Nederland

Het team:
Het team development bestaat uit meer dan 30 talentvolle, jonge en creatieve collega’s, waar je altijd mee kan sparren. Afhankelijk van jouw ambities en ervaring, ga je deel uitmaken van één van onze zeven scrumteams:

 • Vifit: Financial Processing and Payments;

 • Asapi: order verwerking, aftersales en reseller integratie;

 • Make-It: automatisering van onze eigen productielocaties;

 • Search-4-IT: overige delen website zoals home, navigatie en zoeken;

 • Staff-IT: (software) architectuur, cloud, performance, security and generic solutions;

 • Check-out: Add-to-cart and checkout;

 • Product ninjas:”alles gerelateerd aan producten.

Deze zeven teams zijn verspreid over meerdere locaties en landen, hierdoor werk je binnen het team met collega’s in Nederland en India. De voertaal is Engels, dit is dan ook een pre. Als developer bij Drukwerkdeal kan je samenwerken met mensen over de hele wereld. Je kan eventueel ook processen bouwen voor mensen die onder ons moederbedrijf Cimpress vallen. 

Wij bieden:

 • Een team met meer dan 30 collega engineers die van jou kunnen leren en wellicht ook andersom;

 • Veel ruimte om te leren, mogelijkheid voor begeleiding en tijd om te experimenteren en leren. Mogelijkheid voor tech sessies;

 • Veel vrijheid voor eigen inniativen: met goede ideeën die bijdragen aan doelen van het team kan je aan de slag door te bouwen en te experimenteren;

 • Jouw Owner ship in een scope: je bent zelf verantwoordelijk en kan bespreken welke scope jouw voorkeur heeft. Hierbij wordt er gekeken naar jouw kennis en kunde;

 • Een salaris passend bij jouw kennis en ervaring. Het startsalaris is rond de € 3277 en de range loopt tot ± €6500,-;

 • Nationale Nederlanden pensioenregeling;

 • 25 vakantiedagen (o.b.v. fulltime);

 • Reiskostenvergoeding;

 • Jaarcontract met uitzicht op vast contract;

 • Flexibel werken: in werktijden. Een uur eerder of later beginnen is geen probleem als je het maar afstemt met je team. Ook mogelijkheid voor thuiswerken/ volledig remote werken. We verwachten wel dat je bereid bent om maximaal twee dagen per maand naar ons kantoor in Deventer te kunnen komen;

 • Ruimte voor opleidingen en ruimte om (online) events bij te wonen;

 • Een toffe gameroom om even stoom af te blazen. Een eigen fitnessruimte en belegde broodjes in ons personeelsrestaurant.

Enthousiast? Solliciteer nu!
Klik dan op de button en solliciteer nu! We proberen binnen 48 uur een reactie te geven!

Zien wij ook voldoende aanknopingspunten? Dan plannen we een eerste gesprek via Zoom met Menno (CTO). Daarna plannen we een tweede gesprek met twee software engineers en vervolgens vragen we je een technische review te maken. Deze kun je thuis maken en bespreken we vervolgens in een (derde) gesprek. Dit doen we om beter beeld te krijgen van je technische skills.

Heb je nog vragen of wil je gewoon kennis maken?

Mail naar werkenbij@drukwerkdeal.nl of bel/app Daniëlle (recruiter) 0682501157

Werving- en selectiebureau? Drukwerkdeal.nl doet alleen zaken met zelf geselecteerde bureaus en met kandidaten op persoonlijke titel. Bespaar jezelf dus de moeite!


Enthousiast over ons, maar is dit niet de vacature waar je naar op zoek bent? Bekijk dan onze andere vacatures of schrijf je dan in voor onze job alert. 

Het bedrijf
Drukwerkervaringen creëren die zo goed zijn dat je ze doorvertelt: gemakkelijk, persoonlijk en precies op maat. Daar werken meer dan 200 customer servicemedewerkers, developers, marketeers en andere collega’s in Deventer al sinds 2005 keihard aan, samen met collega’s in Antwerpen. Maar: je haalt alleen het beste uit jezelf als jij je op je best voelt. Dus wisselen we bij Drukwerkdeal.nl inspanning af met ontspanning. Met games, sportactiviteiten en regelmatig een feestje.

Werken bij dé internetdrukker van Nederland betekent dat je elke dag werkt aan een glimlach op het gezicht van steeds meer klanten. En dat je kunt rekenen op de leukste werkomgeving en collega’s van Nederland!