Lead Marketing Content

Solliciteer nu

Lead Marketing Content

Full-time / Part-time · Drukwerkdeal.nl, Deventer

Hey ChatGPT! We hebben een vacature en dit is een lijstje met alle taken en verantwoordelijkheden die daarbij horen. De functie heet Lead Marketing Content. Vind je dat een beetje passen?

Ik zal de inhoud van het bestand kort analyseren. Momentje!

Het lijkt erop dat je takenlijst zich voornamelijk richt op contentcreatie en -management, zoals het schrijven, plannen en evalueren van contentstrategieën, en het overzien van blogcontent. Ook bedenk je concepten voor campagnes en andere initiatieven. Deze taken passen bij de rol van Lead Marketing Content omdat je verantwoordelijk bent voor zowel de strategische als operationele aspecten van contentcreatie en -management. Je rol omvat duidelijk leiderschap binnen het domein van marketingcontent, gericht op het creëren en onderhouden van een merk dat mensen waarderen. Je geeft leiding aan copywriter(s) en we willen je graag voor 32-40 uur per week.

Klinkt gaaf! Draait het om content alleen?
Naast contentgerelateerde taken zijn er nog andere belangrijke aspecten die bijdragen aan de diversiteit van verantwoordelijkheden:

1.        Campagnemanagement: Beoordelen van briefings, bedenken van concepten en extra content.

2.        Branding: bijdragen aan merkfundament, concepten bedenken, en tone of voice bepalen.

3.        Sponsorpartners: Onderhoud van relaties, opzetten van acties met partners en het creëren van content. Onze belangrijkste sponsorpartners zijn het Prinses Máxima Centrum en de Voedselbank Deventer.

4.        Klantverhalen: Het interviewen van onze klanten en dit verwerken tot waardevolle verhalen in tekst, beeld en video.

5.        E-mailmarketing: Taken zoals het ondersteunen van strategie en planning, inhoudelijke feedback geven op teksten en de nieuwsbrief controleren.

6.        Duurzaamheid: Meedenken over de duurzaamheidsinitiatieven van Drukwerkdeal.nl.

7.        Kernwaarden: Meedenken over de kernwaarden van het bedrijf en hoe we deze het beste kunnen uitdragen.

8.        Leiderschap en teammanagement: Het uitvoeren van 1-op-1 gesprekken, coachen van teamleden.

9.        Social media: Het checken van content en meedenken over concepten.

Deze taken omvatten een breed scala aan verantwoordelijkheden die verder gaan dan alleen contentcreatie, zoals strategisch management, teamleiderschap, en partnerschapsontwikkeling.

 Het lijkt een beetje een combinatie van marketing, communicatie en strategie te zijn.
Ja, precies! Het lijkt erop dat deze rol een uitgebreide mix is van marketing, communicatie, en strategie. Je bent niet alleen bezig met de creatie en het beheer van content, maar ook met het vormgeven van de communicatiestrategieën en het leiden van initiatieven die de algehele merk- en marketingdoelen ondersteunen.

Nou ChatGPT, lijkt jou dit geen leuke baan?
Best wel, maar ik heb hier lang niet de vereiste skills, persoonlijkheid of creativiteit voor. Hier heb je toch echt een echt mens voor nodig.

En wat zou die persoon allemaal moeten kunnen?
De ideale kandidaat voor deze functie is iemand die zowel strategisch als creatief sterk is en een passie heeft voor marketing en communicatie. Hier zijn de belangrijkste eigenschappen en vaardigheden die deze persoon zou moeten bezitten:

1. Copy skills
De nieuwe lead marketing content voelt zich nergens zo thuis als achter het toetsenbord. Hij of zij schrijft de stenen uit de straat en weet ideeën en concepten kraakhelder op papier te zetten, om zo iedere doelgroep te kunnen overtuigen.

2. Conceptueel denkvermogen
Als conceptueel denker heb je het vermogen om in concepten te denken. Je denkt hierbij vaak van groot naar klein. Eerst kom je met een oplossing, daarna ga je pas nadenken over de details. Ook bekijk je het probleem vanuit verschillende oogpunten, waardoor je al snel zelf een geschikte oplossing vindt. Daarnaast ben je goed in het leggen van onderlinge verbanden. 

3. Creativiteit
Een sterke creatieve flair om vernieuwende en boeiende content te bedenken die resoneert met diverse doelgroepen. Deze persoon is bekwaam in storytelling en kan unieke manieren vinden om de boodschap van het merk te communiceren.

4. Leiderschapsvaardigheden
Ervaren in het leiden van teams en het motiveren van medewerkers. Kan effectief samenwerken en communiceren met diverse interne en externe stakeholders. De kandidaat heeft bewezen ervaring met het coachen en ontwikkelen van teamleden.

5. Communicatieve vaardigheden
Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatievaardigheden. Kan complexe ideeën helder en overtuigend overbrengen, zowel intern naar teamleden als extern naar klanten en partners.

6. Analytische vaardigheden
Kan marketingdata interpreteren en gebruiken om strategieën te onderbouwen en bij te sturen. Begrijpt hoe hij of zij resultaten moet meten, analyseren en optimaliseren.

7. Flexibiliteit en aanpassingsvermogen
Kan goed omgaan met verandering en is flexibel in het aanpassen van strategieën aan nieuwe informatie of veranderende marktomstandigheden. Is innovatief in het vinden van oplossingen voor uitdagingen.

8. Ervaring met digitale marketing
Heeft een grondige kennis van digitale marketingtools en -platformen, zoals sociale media, SEO, contentmanagementsystemen en data-analyse tools.

9. Interesse voor AI
Dát AI een grote rol gaat spelen in marketing staat vast. Hoe die rol er precies gaat uitzien en wat dat betekent voor Drukwerkdeal.nl wordt elke dag een beetje duidelijker. En we verwachten dat onze lead marketing daar een goed ontwikkelde blik op heeft.

10. Passie voor het merk Drukwerkdeal.nl
Een sterke affiniteit met het merk en de producten van het bedrijf. Is enthousiast om de merkidentiteit te versterken en te promoten.

Top, daar gaan we naar op zoek!
Als je dat goed vindt klinken, ben je vast ook benieuwd naar wat je van ons kan verwachten. Nou, komt ‘ie:

 • Een afwisselende en uitdagende functie bij een dynamische e-commerceorganisatie;

 • Een informeel team met een leuke, positieve werksfeer;

 • Marktconform salaris;

 • Een pensioenregeling bij Nationale Nederlanden;

 • 25 vakantiedagen (o.b.v. 40 uur);

 • Reiskosten;

 • Een eigen fitnessruimte;

 • Toffe gameroom om even stoom af te blazen;

 • Volle eventkalender met o.a. ons jaarlijks zomer- en winterfeest;

 • De mogelijkheid tot een lunchbar met alles wat je nodig hebt voor een goed belegd broodje of een lekkere salade;

 • Flexibele werktijden en de mogelijkheid om in overleg vanuit huis te werken met een eigen laptop;

 • Ruimte om opleidingen en cursussen te volgen.


  Zie jij je wel zitten, achter dat bureau dat we gereserveerd hebben voor onze nieuwe lead marketing content? Stuur dan zeker een mailtje naar werkenbij@drukwerkdeal.nl of stuur een appje naar onze recruiter Daniëlle op 06-82501157!

  En wil je eerst meer weten over de functie? App of bel dan even met je toekomstige leidinggevende Marianne op 06-46806739.

 Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Enthousiast over ons, maar is dit niet de vacature waar je naar op zoek bent? Bekijk dan onze andere vacatures of schrijf je dan in voor onze job alert. 

Het bedrijf
Drukwerkervaringen creëren die zo goed zijn dat je ze doorvertelt: gemakkelijk, persoonlijk en precies op maat. Daar werken meer dan 200 customer servicemedewerkers, developers, marketeers en andere collega’s in Deventer al sinds 2005 keihard aan, samen met collega’s in Antwerpen. Maar: je haalt alleen het beste uit jezelf als jij je op je best voelt. Dus wisselen we bij Drukwerkdeal.nl inspanning af met ontspanning. Met games, sportactiviteiten en regelmatig een feestje.

Werken bij dé internetdrukker van Nederland betekent dat je elke dag werkt aan een glimlach op het gezicht van steeds meer klanten. En dat je kunt rekenen op de leukste werkomgeving en collega’s van Nederland!